středa 28. května 2014

Noah

Netypický historický příběh omylem zaměněný za katastrofický, známý po tisíce let, zfilmovaný do dvou a čtvrt přebytečných hodin. Prvotní hodina a půl byla skvělou ukázkou zpupnosti a hříchů lidstva, ukázkou důvodu zásluhy zkázy lidstva a navození pocitu člověku, že by se měl chovat líp. A ani bohem vyvolené postavy nejsou bezchybné a tak se Noe a jeho rodina musí potýkat s nejstarším pokušením lidstva- touhou.
Prolínání s biblickými texty působilo na člověka úplně vtahujícně. Skvělé herecké obsazení a přesvědčivost vás zatáhnou do děje víc než byste čekali. Byl by to skvělý film nebýt toho konce. Poslední čtvrtina byla ubohou americkou trapárnou, zbytečně protahovanou o dramata který si mohl režisér klidně ušetřit. Všechno samozřejmě končí americkým happy endem pošpiněným jedinou šmouhou, a tou je exil mého oblíbeného herce Logana Lermana (což je skvrna jen pro mě, ostatním to je nejspíš jedno).


Na filmu se mi velice líbily počítačové triky, které parádně ukázaly jak by to vypadalo kdyby zasáhla boží ruka. Příběhu nechyběly ani  tajemné bytosti, podle mého trochu zbytečné a připomínající transformery nicméně logicky dané jmenující se Poslové. Líbil se mi nápad jejich stvoření i další podoby nicméně mi nezapadaly do děje ani do doby.

Jedna z věci který filmu přidává plusové body je herecké obsazení. I když se na filmovém plátně dějí  i ta největší barbarství a chce se vám zvracet pohled na sexy chlapa vám odvede vaši pozornost, a to tenhle film splňuje na jedničku :3
 Myslím že pokud by byl příběh pravdivý přesně takhle by to vypadalo. Kostýmy, chování lidí, krajina..
Někteří tvrdí že celý film je pošpinění bible envirometálama což je ovšem blbost. Odkaz na vegetariánství pramení z neubližování božímu stvoření, nikoliv ubližování životnímu stvoření. Já jakožto věřící to můžu plně posoudit. 

Celkové hodnocení:****






Anthony Hopkins a Russel Crowe stojící naproti sobě ve svích filmový rolích Noe a Jebediáš ve filmu Noah
zdroje všech obrázků: www.tumblr.com

JulEs

Žádné komentáře:

Okomentovat